Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Södertälje C, bangårdsombyggnad

Vi bygger om bangården vid Södertälje Centrum för att förbättra miljön för dig som resenär och för att höja stationens kapacitet och standard.

Bangården vid Södertälje Centrum är i behov av ombyggnad. Resenärerna blir fler och det finns behov av driftsäkra anläggningar som skapar en tätare tågtrafik. Vi ersätter därför de två befintliga plattformarna med nya bredare plattformar och tak över perrongerna som bättre möter ditt behov som resenär. Projektet genomförs för att skapa en modernare och mer driftsäker järnvägsanläggning.

Stationen avstängd

Pendeltågsstationen Södertälje Centrum är helt avstängd till och med 19 augusti 2018.

Ersättningstrafik

Under tiden finns ersättningstrafik mellan Södertälje Centrum och Östertälje station för dig som ska åka pendeltåg. Östertälje station har byggts om med en provisorisk träplattform för att kunna hantera flödet av pendlarresenärerna på ett smidigare sätt. Det är tågoperatören MTR som projektleder ersättningstrafiken tillsammans med SL och Nobina.