Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Stationsåtgärder på Stockholm Central

Stockholm Central är en av Nordens mest trafikerade järnvägsstationer. Vi rustar Stockholm Central för dagens och framtidens behov och skapar en attraktiv, funktionell och tillgänglig station

När Citybanan öppnade för trafik i juli 2017 flyttade SL:s pendeltågstrafik ner under jord. Därmed behöver ett antal spår och plattformar på Stockholm Central anpassas till fjärrtågstrafik. Vi ska också rusta upp delar av stationsmiljön där den är sliten och mörk och förbättra tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning. 

Dessutom ska vi åtgärda säkerhetsproblem, främst för att förhindra att människor tar farliga genvägar mellan pendeltågsplattformarna.

I projektet ingår också att genomföra ytterligare utredningar om bland annat hissar, plattformsanslutningar, spårlayout och övriga funktioner (till exempel tappställen för vatten för räddningstjänst och städning, sophantering m.m.).

Att tänka på när du bor granne med järnvägen.