Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafikavstängningar 2018

Det går inte att rusta upp en av Sveriges viktigaste järnvägssträckor utan att det påverkar trafiken och de som reser med tågen. Vårt arbete med att rusta upp Getingmidjan kommer att påverka både fjärr- och regionaltågsresenärer.

Vi håller igång trafiken, men inte som du är van

För att det ska kunna bli bättre måste det under en tid bli sämre. Under åtta veckor somrarna 2018, 2019  och 2020 planerar vi att stänga av Getingmidjan helt. Eftersom Getingmidjan är en av Sveriges mest trafikerade sträckor kommer många resenärer att bli påverkade under den här tiden. Både vad gäller färdväg och restid.

Avstängningar sommaren 2018

Vi kommer att stänga av Getingmidjan natten till den 25 juni klockan 00:00 till och med den 20 augusti klockan 05:00.

Under denna period kommer inga tåg kunna passera på sträckan mellan Stockholm Central och Stockholms södra. Detta innebär att tågen till och från södra Sverige kommer avgå och ankomma Stockholms södra respektive Flemingsbergs station. Du som resenär får under avstängningsperioden åka med SLs pendeltåg till och från Stockholms södra och Flemingsberg för att ta dig till och från centrala Stockholm. Kontakta din tågoperatör för information om tågtider och resvägar.

Järnvägsarbeten och säkerhet

När vi arbetar på och nära järnvägen behöver vi stänga av järnvägen för att garantera säkerheten hos både yrkesarbetare, tågtrafik och resenärer. När vi stänger av järnvägen arbetar vi dygnet runt för att hinna med så mycket som möjligt.

Andra trafikavstängningar under sommaren

Centralbron

Det högra södergående körfältet på Centralbron, cirka 300 meter i höjd med Riddarholmen, kommer att stängas av perioden 2 juli kl 00.00 (natten mot måndagen) till den 17 augusti kl 00.00, som en konsekvens av underhållningsarbetet på Getingmidjan. Körfältet kommer vara stängt dygnet runt från 2/7 till 17/8. En infart och en utfart för byggtrafik kommer finnas från det avstängda körfältet.

Det kommer inte påverka möjligheten att svänga av mot Nacka/Stadsgårdskajen.