Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vy mot Centralstationen

Aktuellt i ditt område, projekt Getingmidjan

Upprustningen av järnvägssträckan mellan Stockholm Central och Stockholms södra är ett omfattande arbete. Det sker i ett tättbebyggt område med mycket tågtrafik och att göra detta utan att människor påverkas är omöjligt.

Vårt arbete med att rusta upp Getingmidjan kommer att påverka både fjärr- och regionaltågsresenärer och de som bor och jobbar längs järnvägen.

Du som reser med fjärr- och regionaltåg kommer också att påverkas. Hur, beror på vilka resvanor du har, hur ofta du reser och mellan vilka stationer du reser.

Du som bor och jobbar i närheten kommer att märka av byggstök, buller och transporter.

Arbeten

Våra arbeten sträcker sig längs hela järnvägssträckan, från Stockholm Central till Stockholms södra. Det är en sträcka på 2 km. Dessutom har vi gjort arbeten på Älvsjö godsbangård. Vi har bland annat gjort följande:

  • Byggt en arbetstunnel i Fatbursparken för att minska byggtrafiken på gatorna på Södermalm och genom Fatbursparken under arbetet med att renovera Södertunneln.
  • Jobbat med anpassningar av Stockholms södra station så att det blir möjligt att använda stationen som start- och slutstation för passagerartåg som kommer från eller ska till södra Sverige under tiden som Getingmidjan är avstängd (somrarna 2018, 2019 och 2020).
  • Byggt om på Älvsjö godsbangård så att regional- och fjärrtåg söderifrån kan vända och ställas upp vid Älvsjö godsbangård, efter att ha släppt av resenärer vid Stockholms södra respektive Flemingsberg.
  • Lagt nya växlar i Karlberg
  • Kabelarbetena längs järnvägsbroarna över Norrström och Söderström. Totalt har ca 25 000 meter kabel och 8 000 meter fiber lagts på plats.

 

Har du frågor, kontakta Kontaktcenter: 0771-921  921