Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Getingmidjans arbeten på Riddarholmen

Järnvägen mellan Stockholm Central och Stockholms södra passerar förbi Riddarholmen delvis i en tunnel. Riddarholmstunneln och uppfartsrampen söder om tunneln ska repareras och förstärkas. På Arkivgatan förbereder vi inför montage av säkerhetsskydd.

Arbetet med att renovera Riddarholmstunneln pågår. På Riddarholmstorget har gatsten, skyddsbetong och tätskikt på tunneldelen under Riddarholmstorget tagits bort. Vi ska lägga nytt tätskikt, renovera räcken, sätta upp stödmurar och montera säkerhetsskydd. På Arkivgatan längs järnvägen pågår också arbetet med att ta bort gatsten, renovera stödmurar mm inför montage av säkerhetsskydd. 

Ridddarholmsbron är öppen för trafik, men det högra södergående körfältet på Centralbron, cirka 300 meter i höjd med Riddarholmen kommer att stängas av perioden 2 juli kl 00.00 (natten mot måndagen) till den 17 augusti kl 00.00. Detta på grund av underhållningsarbetet av Getingmidjan. Körfältet kommer vara stängt dygnet runt från 2/7 till 17/8. En infart och en utfart för byggtrafik kommer finnas från det avstängda körfältet.

Det kommer inte påverka möjligheten att svänga av mot Nacka/Stadsgårdskajen.

Renoveringsarbetena på Riddarholmen genomförs i olika etapper och beräknas pågå fram till årsskiftet 2018/2019.

 

Bilder från arbeten på Riddarholmen

Här nedan visas bilder från arbeten vid Riddarholmen.

Juli 2018

Renovering av spårunderbyggnad och tunnelkonstruktion i Riddarholmstunneln

Arbete med att renovera spårunderbyggnaden och tunnelkonstruktionen. Vi reparerar betongen, byter dränering och monterar ny ballastmatta.

Renovering av Riddarholmstunnelns överyta

Här pågår arbetet med att isolera tunneltaket utanför Hessensteinska palatset.

Vagna vid schakten på Riddarholmen

Vagnar som används för att frakta bort massorna som kommer från arbetet i området.