Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Södermalm

Vi genomför arbeten längs hela järnvägssträckan på Södermalm. Det handlar dels om förstärkning av brostöden vid Söder Mälarstrand dels om arbeten i södertunneln.

Söder Mälarstrand

Vi reparera och förstärker Söderströmsbrons brostöd vid Söder Mälarstrand. Reparationsarbetena görs från vattnet med hjälp av en pråm.

Arbetet med brostöden påverkar framkomligheten för gående och cykel. För att vi ska komma åt att utföra arbetet på brostöden närmast landfästet stängde vi av Södra trappan som går från Söder Mälarstrand upp till gångbron över Söderström mot Riddarholmen i samband med att arbetet påbörjades.  

Det går bra att ta sig till Riddarholmen via gångbron, men man får gå en annan väg för att komma upp till gångbron. Omledningsskyltar finns på plats för att visa hur man ska gå.

Södertunneln

Södertunneln går hela vägen under Södermalm till Stockholms södra. Renoveringsbehoven handlar om at betongkonstruktionerna i tunnlarna ska repareras, spår, kontaktledningar och teknik ska moderniseras och bytas ut.

Det kommer att märkas när vi bygger. Du som bor eller arbetar i området kommer att påverkas av upprustningen av Getingmidjan.

Under byggets gång kommer du som bor eller jobbar i närheten av järnvägen att påverkas. Som vid alla byggarbetsplatser kan det bli stökigt, bullrigt och svårare att ta sig fram.

En viktig del i vårt arbete är att planera och samverka med andra i området för att göra din vardag så enkel och störningsfri som möjligt.

Har du frågor, kontakta Kontaktcenter: 0771-921  921     

Vi håller dig uppdaterad

Vi kommer kontinuerligt att informera om våra pågående och kommande arbeten här på webbplatsen och i sociala medier, men också på andra sätt, till exempel via utskick. Ibland har vi möjlighet att informera i god tid, men vid andra tillfällen måste vi genomföra åtgärder som kan påverka dig dig i din vardag med kort varsel. Oavsett gör vi alltid vårt bästa föratt du ska bli informerad i rätt tid och vid rätt tillfälle.