Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

En tillgänglighetsanpassad bushållplats utförd i etapp 2. Fotograf Dennis Hallongren, ÅF

Tillgänglighetsanpassning busshållplatser, Stockholms län

Trafikverket planerar att bygga om och förbättra 108 busshållplatser runt om i Stockholms län, för att de ska fungera bättre för fler resenärer. Det bidrar även till en bekvämare och tryggare resa.

Vi vill göra det enklare för våra resenärer att välja kollektivtrafik, gång och cykel. Om det är enkelt för alla att ta sig in och ut ur bussen vid busshållplatsen, kan restiden för kollektivtrafiken minska. Att fler åker kollektivt, i stället för bil, bidrar också till att minska miljöbelastningen.

Vi håller på att inventera 108 busshållplatser för att se hur de kan bli mer tillgängliga för alla. Målet är att vi ska bygga om alla busshållplatserna, som är utsprida i fem områden i länet, så att de får en bättre och säkare utformning. Se karta över de 108 busshållsplatserna längre ner på denna sida. Se även under Fördjupning vad det innebär att tillgänglighetsanpassa en busshållplats.

Till våren 2019 beräknar vi att börja bygga om cirka 10 busshållplatser. Vi kommer sedan att gå vidare med några busshållplatser i taget. De hållplatser som inventeringen visar är mest komplexa, kommer sist i turordningen eftersom de kräver mer förberedelser och utredningar.