Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Byggstart för busshållplats Hamrabron 18 juli

Trafiksituationen i södra Stockholm är hårt ansträngd på grund av följderna av olyckan på Södertäljebron. Vi har därför beslutat att endast färdigställa ombyggnaden av busshållplatsen Hamrabron just nu och skjuta på resterande åtgärder till våren 2017.

Byggstart är måndagen den 18 juli. Arbetet kommer att pågå som längst under 2 veckor och beräknas vara klart senast den 1 augusti.

De resterande åtgärderna, en förstärkning av skyddet vid Tullinge vattentäkt och ett nytt övergångsställe, skjuts fram till våren 2017 med preliminär byggstart i början av april 2017.

Så påverkas trafikanter

Under arbetets gång kommer vi att behöva stänga av ett körfält med hjälp av ljussignaler och flaggvakter. Det kommer därför att ta längre tid än vanligt att passera området under rusningstrafik eftersom det kommer att bildas köer. Det är viktigt att vi reglerar trafiken för att skapa en säker arbetsmiljö för dem som arbetar på vägen. Om du har möjlighet, välj en annan resväg eller åk kollektivt.

Så påverkas du som bor nära

Det kommer att ta längre tid att ta sig till och från området eftersom ett körfält kommer att vara avstängt och det kommer att bildas köer. För att vi ska kunna bli klara så snabbt som möjligt kommer arbetet, där det är möjligt, att ske dygnet runt.

Så påverkas du som åker buss

Det blir en del förändringar för de bussar som trafikerar Huddingevägen och Tullinge station under tiden för arbetet. För information om busslinjernas förändringar se uppdaterad info på www.sl.se alternativt ring till SLs kundtjänst som har öppet dygnet runt, alla dagar.
Telefon 08-600 10 00