Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Markundersökningar vid Trafikplats Nacka

I samband med bygget av Nacka centrums nya tunnelbanestation, planeras för en ny bussterminal och en överdäckning med en 300 meter lång tunnel för väg 222, Värmdöleden. Den 2-18 maj pågår geotekniska undersökningar som ibland påverkar framkomligheten.

2 och 3 maj vid Järlastigen

Mellan klockan 10.00 och 15.30 görs undersökningar med hjälp av borrbandvagn på den del av Järlastigen som går parallellt med Värmdöleden. Framkomligheten på stigen påverkas en aning, men kan hållas öppen under arbetet. Undersökningarna ingår i förberedelserna för den framtida anläggningen av en ny avfartsramp för Värmdöleden.

4 maj vid Rosendalsvägen

Mellan klockan 10.00 och 15.30 görs undersökningar med hjälp av borrbandvagn på den del av Rosendalsvägen som går parallellt med Värmdöleden. Framkomligheten på vägen påverkas en aning, men kan hållas öppen under arbetet.

7, 8 och 9 maj vid Skönviksvägen och Vikdalsvägen

Mellan klockan 10.00 och 15.30 görs undersökningar med hjälp av borrbandvagn på Skönviksvägen. Del av ett körfält stängs då av medan arbetet pågår, men öppnas igen efter kl 15.30 varje dag. Undersökningarna ingår i förberedelserna för att anlägga vägtunneln.

14-18 maj på Värmdöleden (nattetid)

Under fyra nätter mellan klockan 21.00 och 05.00 görs undersökningar med hjälp av borrbandvagnar på Värmdöleden i riktning mot Värmdö. Under de två första nätterna planeras avstängning av det yttersta körfältet. Följande nätter tas en del av busskörfältet i anspråk, och under en natt kommer ett körfält på avfartsleden från Värmdöleden att stängas av.

Arbetet inleds på måndagskvällen och beräknas vara klart senast klockan 05.00 på fredagen. Alla avstängningar öppnas igen varje morgon.

Undersökningarna ingår i förberedelserna för den framtida flytten och överdäckningen av väg 222, Värmdöleden, som är en del av projekt Mötesplats Nacka och ett steg i utbyggnaden av Nacka stad. I projektet ingår även att planera för anläggningen av den framtida bussterminalen.

Läs mer om projektet Mötesplats Nacka på Nacka kommuns webbplats.