Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Nattarbeten påverkar trafiken vid Trafikplats Nacka

I samband med bygget av Nacka centrums nya tunnelbanestation, planeras för en ny bussterminal och en överdäckning med en 300 meter lång tunnel för väg 222, Värmdöleden. Den 21–24 maj pågår förberedande arbeten som påverkar trafiken nattetid.

Under fyra nätter mellan klockan 21.00 och 05.00 görs undersökningar med hjälp av borrbandvagnar på Värmdöleden. Det påverkar trafiken.

Så här påverkas trafiken

Arbetet inleds på måndagskvällen den 21 maj och beräknas vara klart senast klockan 05.00 på fredag den 25 maj. Under måndag och tisdag natt stänger vi av två körfält i riktning mot Värmdö och därefter, under onsdag och torsdag natt, stänger vi av två körfält i riktning mot Stockholm. Dessa avstängningar öppnas igen varje morgon.

Undersökningarna ingår i förberedelserna för den framtida flytten och överdäckningen av väg 222, Värmdöleden, som är en del av projekt Mötesplats Nacka och ett steg i utbyggnaden av Nacka stad. I projektet ingår även att planera för anläggningen av den framtida bussterminalen.

Läs mer om projektet Mötesplats Nacka på Nacka kommuns webbplats.