Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Beläggningsarbete pågår

Så sköts din väg

Våren och sommaren är den stora säsongen för underhållsarbeten och beläggningsjobb. Det innebär städning, reparationer och förebyggande underhåll för att hålla vägar, broar och tunnlar bra skick.

Trafikverket har hand om de stora vägarna – de som förbinder orter. Våra entreprenörer sköter driften och underhållet. Förutom vägarna sköter de också exempelvis rastplatser.

Trafikverkets vägar i Stockholms län

Vem sköter din väg

Broar och tunnlar

Stockholms vägnät är speciellt med sina många broar. De utsätts för stora påfrestningar och det krävs mycket underhåll för att förhindra att de slits ned. Jobben måste till stor del göras på sommaren. Det handlar till exempel om att byta broskarvar och förstärka de tätskikt som skyddar betongen.

Också de stora tunnelsystemen, till exempel Södra länken, kräver mycket underhåll, men där kan insatserna ske mer utspritt över året.

Dammbindning på våren

Under senvintern och våren börjar vägar och gator att torka upp. Det innebär att partiklar kan virvla upp och orsaka hälsoproblem. Där problemen är som störst sprider därför Trafikverket dammbindningsmedel. Skräp och grus i vägrenen sopar våra entreprenörer regelbundet upp. Denna typ av synliga partiklar är större än de som kan orsaka luftvägsbesvär.