Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

I början av april 2017 började vi gjuta cirkulationsplatsen för nya Trafikplats Kungens Kurva. Foto: Mikael Ullén

I början av april 2017 började vi gjuta cirkulationsplatsen för nya Trafikplats Lindvreten Norra. Foto Mikael Ullén

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Bygget i full gång från Kungens Kurva till Häggvik

E4 Förbifart Stockholm är en ny sträckning för E4 väster om Stockholm som kommer att förenkla vardagen och skapa möjligheter för fortsatt utveckling i en starkt växande region.

När trafikleden står klar 2026 avlastar den Essingeleden och minskar risken för störningar i trafiken i och runt Stockholm. Samtidigt förbinder den nya leden stadens norra och södra delar, så att det blir lättare att jobba och bo i olika delar av länet.

I Kungens Kurva där E4 i framtiden kommer att ledas av till Förbifart Stockholm pågår arbete med att anlägga nya vägbanor och två nya trafikplatser, samtidigt som vi på Trafikverket planerar för en stor trafikomläggning under hösten. Detta arbete kan komma innebära störningar för trafiken, men vi gör vårt bästa för att minimera dessa störningar och samtidigt hålla dig informerad om vad som händer.

Arbetet med själva tunnlarna, som ska leda trafiken under Lovön och vidare norrut, är också i full gång. De så kallade arbetstunnlarna i Skärholmen och Sätra är nu klara och arbetet med huvudtunnlarna har påbörjats.

Även arbetet på Lovön går framåt. Bland annat anläggs nu en av de tillfälliga hamnar som ska användas för att transportera bergmassor från tunnelbygget och nu under sommaren drar arbetet med tunnlarna i gång.  

I Vinsta vid Johannelunds tunnelbanestation har tunnlarna för den kommande på- och avfarten till Förbifart Stockholm kommit en bra bit på väg ned i berget.

Från Hjulsta och vidare norrut pågår arbete ovan mark och framme vid Häggvik, där Förbifart Stockholm ansluter till nuvarande E4 förbereder vi, precis som i Kungens kurva, för en större trafikomläggning i höst.