Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Injekteringsmaskin

Foto: Mikael Ullén

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Ökat arbete innebär mer störningar

Trafikverkets bygge av Förbifart Stockholm har pågått sedan en tid och arbetet längs sträckan blir nu alltmer intensivt. Det innebär bland annat att både borrljud och sprängningar kommer att störa allt fler av de som bor nära våra byggarbetsplatser.

– Vi har ett antal platser där en del närboende kommer att bli störda eller redan är störda av vårt med arbete med Förbifart Stockholms olika tunnlar. Under sommaren och hösten utökar vi våra arbeten i bland annat i Skärholmen, Sätra och Vinsta., säger Per Probeus, ansvarig för fastighet och avtal på Trafikverket.

I ett infrastrukturprojekt är det främst sprängning, borrning, spontning och transport av bergmassor som skapar buller. Som alltid är det viktigt att kontrollera att gällande riktvärden efterlevs.

– Vi mäter löpande både ljud- och vibrationsnivåer och följer upp de nivåerna. Och överskrider vi dessa har vi beredskap på hur vi ska hantera det, säger Per Probeus.

Trafikverkets ambition är att störa så lite som möjligt under tiden vi bygger och vi väljer arbetsmetoder därefter. Det är ofrånkomligt att ett så stort infrastrukturprojekt som Förbifart Stockholm påverkar många människor inte minst de som bor nära byggarbetsplatserna.

– Alla är välkomna att höra av sig till Trafikverket om man har funderingar eller frågor i övrigt så ska vi hantera dem på ett snabbt och effektivt sätt och återkoppla så fort vi bara kan, säger Per Probeus.