Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Stand down - med säkerhet i fokus

Klockan 13.00 idag stannade arbetet av i 15 minuter på många platser över hela Sverige i en manifestation för att uppmärksamma säkerhet- och arbetsmiljö i anläggningsbranschen. Även på flera etableringar och kontor i projekt stannade arbetet.

Huvudarrangemanget för Stand Down i projekt E4 Förbifart Stockholm genomfördes på den norra etableringen hos LSAB på Lovön. Årets tema handlar om vad varje enskild person kan göra för att öka säkerheten på den egna arbetsplatsen. Cirka 70 personer samlades för att delta i manifestationen på Lovön.

Vi som arbetar på Trafikverket har ett ansvar för att alla våra medarbetare kommer hem oskadda. Vi arbetar ständigt med säkerheten på våra arbetsplatser men ibland är olyckan ändå framme. Därför har vi varje år en så kallad Stand down för alla som arbetar på byggarbetsplatser. Bland annat håller vi en tyst minut för att hedra de medarbetare som skadats och för att uppmärksamma hur viktig säkerheten är.