Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Välbesökt tunnelpromenad i Vinsta i lördags!

Över 4500 besökare trotsade kyla och köer i lördags och kom och tog en tunnelpromenad med oss när vi öppnade upp vår arbetsplats i Johannelund för allmänheten.

Det var en krispig morgon med klarblå himmel och redan en timme innan vi öppnade grindarna började besökarna komma.

Först i kön kl 09.30 stod Carl Dössling och Stefan Sköld.

Foto: Musheh Kirakosyan

Det var hårt tryck på vår personal som delade ut hjälmar och refelxvästar! Eftersom bara 600 personer fick vistas i tunneln samtidigt blev väntetiden tyvärr lång för många.

Foto: Musheh Kirakosyan

Många passade på att ställa frågor till våra medarbetare som fanns på plats vid olika temastationer i tunneln.

Barnen som hittade trollets borttappade guld fick lite lördagsgodis som tack när de lämnade tillbaka det till trollet.

 

Tina, Maia 8 år och Mio 4 år tyckte tunnelpromenaden var jättespännande. Men bäst var ändå Bergatrollet tyckte Maia. Mio passade på att samla lite sprängsten.

Ner i huvudtunneln visade vår entreprenör upp de stora maskinerna som till vardags jobbar intensivt med att driva tunnlarna framåt.

Bandet Dixie Dream bjöd besökarna på lite musikunderhållning framåt lunch. Det var utmärkt akustik i tunneln tyckte bandet!

Kön ringlade hela vägen från Skattegårdsvägen ner till rondellen och tillbaka under hela dagen.

De tappra besökare som stod i kön klockan 14.30 när vi stängde fick komma ner i tunneln och klockan 17.00 stängde vi tunnelpromenaden för denna gång. Vi är så glada och tacksamma över det stora intresset och hoppas att få se er igen på nästa tunnelvisning. Håll utkik här på webben och på sociala medier efter datum och plats. Stort tack till alla som kom!