Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Ett skydd i slänten för att minska risken för nedfallande material.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

NCC vinnare av arbetsmiljöpriset 2018

Onsdag 20 februari utsågs vinnaren av arbetsmiljöpriset 2018. NCC Hjulsta norra vann med sitt släntskydd. Skyddet består av geotextil och stålnät och skyddar från nedfallande material.

NCC arbetar med Förbifart Stockholm i den del som ska bli betongtråg, betongtunnel och till viss del även bergtunnel i Hjulsta norra. Arbetsplatsen ligger mittemot Hästa Gård. Här arbetar man i en djup bergschakt med risk för nedfallande material i form av till exempel sten och jord. NCC har valt att klä in slänten ner mot bergschaktet i geotextil och stålnät. Materialet är förankrat med jordankare, bergbult och vajrar.

Släntskyddet innebär ett säkrare arbete nedanför bergskärningen med minskad risk för att träffas av fallande material. Underhållet för jordslänten minimeras och det blir färre mantimmar med arbete på hög höjd med risk för fall eller arbete i sele.

Trafikverket delar ut priset för att visa att det finns goda exempel på bra arbete som entreprenörer hos oss gör för att skapa en så god arbetsmiljö som möjligt.

Arbetsmiljön är viktig och genom bidragen vi får in via vårt arbetsmiljöpris kan vi inspirera och påverka andra. Vinnare blir den entreprenör som exempelvis har den bästa lösningen, maskinen eller person som påverkat arbetsmiljön till det bättre.