Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vägarbetare lägger sten.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Kreativa arbetsmiljölösningar

I februari i år berättade vi om vinnaren av arbetsmiljöpriset 2018. I samband med att vår nya sida om arbetsmiljö nu lanseras, passar vi på att berätta om de andra bidragen som gick till final i tävlingen.

Arbetsmiljö och säkerhet är viktigt för oss, och därför jobbar vi ständigt tillsammans med våra entreprenörer för att förbättra den.

Varje år delar projekt E4 Förbifart Stockholm ut ett arbetsmiljöpris, och som vi tidigare nämt vann NCC priset för bidraget där de har täckt jordslänter som angränsar till bergschakten med släntskydd. Skyddet består av geotextil och stålnät och skyddar från nedfallande material.

Här kan du läsa nyheten - NCC vinnare av arbetsmiljöpriset.

Trafikverket delar ut priset för att visa att det finns goda exempel på bra arbete som entreprenörer hos oss gör för att skapa en så god arbetsmiljö som möjligt.

Övriga bidrag i finalen

  • Skanska som arbetar med trafikplatsen i Kungens kurva deltog med två bidrag, det första handlade om skydds - och arbetsmiljöronder som innebär man går runt tillsammans på arbetsplatsen och ser till att arbetsplatsen är säker. Det andra bidraget handlade om trafikstyrning. Där genomförde man säkerhetsåtgärder för fordon inne på arbetsplatsen för att separera människor från fordon.
  • Implenia och Veidekke arbetar med bron i Hjulsta över E18 och har gjort en lösning som kallas lager på lager. Det innebär att man skapat ett fallskydd så att föremål inte kan ramla ner på medarbetare eller trafikanter.

Är du nyfiken på att läsa mer om arbetsmiljö?

Läs mer på vår nya sida om arbetsmiljö som beskriver komplexiteten och hur ansvaret mellan alla inblandade aktörer är fördelat.

Här kan du läsa mer om arbetsmiljö.