Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi stannar upp för en säker arbetsmiljö

Idag har Trafikverket genomfört stand down på våra entreprenader. Liknande arrangemang pågår över stora delar av byggbranschen.

Under femton minuter stannade våra arbeten av för att prata om vikten av en säker arbetsmiljö och för att hedra de kollegor och personer som finns bakom statistiken över omkomna och allvarligt skadade som vi ofta refererar till i olika sammanhang.

Stand down är en symbol och en synlig påminnelse om att vi inte nått ända fram i vår vision om noll allvarliga olyckor. Vi behöver påminna oss om att vi lever och verkar i en av de mest riskfyllda branscherna i arbetslivet. Riskerna finns alltid där och om vi inte tar dem på allvar är olyckan framme.

Men gör det verkligen någon skillnad att avbryta arbetet under 15 minuter och lyssna till några väl valda ord som många av oss dessutom hört flera gånger tidigare?

-  Jo, jag hoppas och tror att Stand down gör skillnad. Det räcker att vi förhindrar en enda olycka för en enda person som resultat av branschens samlade ansträngningar för att det ska vara värt besväret. Att stanna upp, tänka, reflektera och göra oss medvetna om de risker vi har runt omkring oss är en viktig del i arbetet med att skapa en säker arbetsplats där alla kommer hem oskadda varje dag, Tomas Lindberg funktionsansvarig arbetsmiljö.