Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Flera trafikpåverkande arbeten i området kring Kungens kurva under hösten

Vi har många trafikpåverkande arbeten i området kring Kungens kurva och Vårby backe under de kommande månaderna. Nästa vecka stänger vi av del av Skärholmsvägen och den 31 oktober öppnar nästa avfart till trafikplats Lindvreten norra.

Här kan du läsa en sammafattande nyhet om höstens trafikpåverkande arbeten runt Kungens kurva och Vårby backe.

KK okt Höstens arbeten 2019 karta.jpg

Mellan Vårby backe i söder och Bredängs trafikplats i norr byggs nya trafikplatser och på- och avfarterna som ska leda till E4 Förbifart Stockholm. På- och avfarterna kommer att ligga i höjd med IKEA och strax söder om Bredängs trafikplats. Arbeten  mellan trafikplats Bredäng och Kungens kurva.

Kungens kurva

1. Arbeten mellan trafikplats Bredäng och Kungens kurva

Under hösten startar ytterligare arbeten med av- och påfarter till tunnlarna i höjd med Storsätragränd och Smista allé. Arbetena startade redan i våras med förberedande arbeten med transportvägar och skogsavverkning, samt skyddsbarriärer som placerades ut längs E4/E20.

Vid sprängningarna kommer trafiken på E4/E20 att stoppas tillfälligt i cirka 10 minuter. 

Våra arbeten som kommer märkas är:

  • spontarbeten
  • borr och sprängningar
  • byggtrafik till och från arbetsplatsen
  • arbetet med jord- och bergschaktning


2. Trafikplats Lindvreten Norra

Onsdagen den 31 oktober öppnar nästa avfart till Trafikplats Lindvreten Norra. På väg till Kungens kurva eller Skärholmen och kommer norrifrån? Håll då till vänster efter Skärholmens Centrum och följ vägvisning.

Se filmen om öppningen av nästa avfart till Trafikplats Lindvreten Norra på vår Youtube-kanal.

3. Avfartsrampen från E4/E20 till trafikplats Lindvreten Södra stängs

I och med att vi öppnar avfarten till trafikplats Lindvreten Norra kommer avfartsrampen till trafikplats Lindvreten Södra, i södergående riktning, stängas. Mer information om tid för denna avstängning kommer närmare årsskiftet.

Länktips - I samband med att den nya trafikplatsen Lindvreten Norra öppnade i juli, stängdes avfarten i norrgående riktning till Lindvreten Södra.
Läs mer om avstängningen av avfartsrampen norrut till trafikplats Lindvreten Södra

4. Ombyggnad av Skärholmsvägen under ca fem veckor mellan v 44-48

För att förbättra trafikflödet på Skärholmsvägen kommer Trafikverket bygga om ett körfält. Det innebär att Skärholmsvägen kommer vara avstängd mellan Videgårdsvägen och Lammholmsbacken mellan vecka 44-48. Under denna tid kommer det inte vara möjligt att passera arbetsområdet för fordonstrafik.

Kartan visar i rött avstängd del av Skärholmsvägen och med orangea prickar omledningsväg.
Kartan visar i rött avstängd del av Skärholmsvägen och med orangea prickar omledningsväg.  

Läs hela nyheten om ombyggnaden av delar av Skärholmsvägen här

Vårby backe

5. Rivning av den gamla gång- och cykelbron vid Vårby backe

I slutet av november kommer vi påbörja rivningen och bygget av den gamla gång- och cykelbron vid Vårby backe. Under kortare perioder kommer vi då att behöva stänga av trafiken på E4/E20. Mer information om avstängning när vi river bron kommer i början av november.

6. Gång- och cykelvägen mellan Kungens kurva och Masmo öppnar i vecka 43

Den befintliga gång- och cykelvägen mellan Kungens kurva och Masmo via Snickarkrogsbacken är nu klar att användas igen. Vägen öppnas under vecka 43.

Läs nyheten om öppnandet av gång- och cykelvägen mellan Kungesn kurva och Masmo här