Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Öppen arbetsplats i Hjulsta 6 oktober

Från mulen förmiddag till solig söndagseftermiddag den 6 oktober öppnade E4 Förbifart Stockholm för tredje gången upp en arbetsplats i projektet för allmänheten. Tack alla besökare som kom på bropromenad i Hjulsta!

Cirka 1200 besökare kom för att passa på att gå ut på bron över E18, kika på hur arbetet vid tunnelmynningen fortskrider och ta en fika i höstsolen.

I Hjulsta bygger vi en 630 meter lång vägbro över järnvägen, Bällstaån och E18 med ramper ner till dagens trafikplats Hjulsta. Trafikplatsen kommer att bli en av Sveriges viktigaste knutpunkter där E4 och E18 möts.

För att besökare skulle få en samlad bild av vad som händer i området kring Hjulsta var våra kollegor från två närliggande projekt, Mälarbanan och E18 Hjulsta- Jakobsberg, på plats för att berätta om sitt arbete.

Sju av våra besökare var extra glada. De var vinnarna av vår webbtävling, där man om man anmälde sig till projektets nyhetsbrev hade chansen att vinna en tur upp i byggkranen på bron tillsammans med kranföraren Alf. Kranen är 27,7 meter hög och har en armlängd på 75 meter.

Från kranen ser man hur vi nu börjar vi närma oss E18 igen med gjutformen för nya motorvägsbron. "Nosen" på formvagnen sticker nu ut över E18, men det är fri höjd för alla fordon att passera under. Senare i höst när vi ska gjuta en broetapp över E18 kommer vi att stänga av nattetid.

Ingeborg Van Ekris ”Bojan” som till vardags jobbar som byggledare berg i Hjulsta, höll guidade visningar för att berätta hur vi just nu arbetar med bland annat gjutning av väggar och tak till den betongtunnel som växer fram i tråget vid Bergslagsvägen.

På sex olika stationer stod projektets medarbetare redo att svara på frågor om allt från hur vi gjuter betong till hur lång bron är. Här syns gjutformen till taket på den kommande betongtunneln.

Leksaker för små och stora barn fanns att kika på under dagen.

Vi är så glada och tacksamma över det stora intresset och hoppas att få se er igen på nästa visning. Håll utkik framöver här på webben och på sociala medier efter datum och plats.

Stort tack till alla som kom!