Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi i Förbifarten – bli en del av teamet som jobbar med framtidens infrastruktur

Vill du jobba i en framtidsbransch? Med ett av Sveriges genom tiderna största infrastrukturprojekt? Möt en av medarbetarna i E4 Förbifart Stockholm som berättar vad hon jobbar med och varför just du borde söka dig till oss på Trafikverket.

Hallå där Bojan…!

Block jobb Bojan.png
Bojan Van Ekris, byggledare Berg

Vad gör du inom E4 Förbifart Stockholm?

Jag har jobbat i åtta år med E4 Förbifart Stockholm. Först som konsult på ÅF där jag framförallt jobbade med bergprojektering till förfrågningsunderlaget för de södra delarna av E4 Förbifart Stockholm.  När bygget med E4 Förbifart Stockholm startade för tre år sedan blev jag rekryterad till Trafikverket som Byggledare Berg för att jobba med trafikplatserna i Akalla och Häggvik.  Valet var lätt! Jag ville fortsätta att jobba med projektet, och jag fick dessutom en fantastisk chef.

Vad jobbar du med just nu?

Nu arbetar jag i en annan del av det stora projektet med trafikplatserna i Vinsta och Hjulsta. Där har jag ansvar för allt sprängningsarbete i berg. Trots att både Akalla, Häggvik, Vinsta och Hjulsta är entreprenader där vi framförallt bygger vägen på ytan har vi sprängt bort mycket berg för schakter, broar och 20 meter in mot bergtunnlarna. Just nu spränger vi till exempel för ramperna bredvid Skattegårdsvägen i Vinsta där vi bygger av- och påfarter ner i tunneln. Det är jättebra att ha jobbat med flera delar inom projektet, man tar med sig erfarenheterna från de andra entreprenaderna.

Varför ska man söka sig till E4 Förbifart Stockholm, tycker du?

Vi är lite som en familj här, vi har så bra teamkänsla och det är en rolig och inkluderande arbetsplats! Alla vi byggledare som jobbar i olika delar pratar mycket med varandra. Och om någon har mycket att göra så stöttar vi varandra. Det är effektivt och funkar jättebra. Jag har det bästa jobbet. Det är omväxlande och spännande, och jag har olika utmaningar att lösa hela tiden. Jag får ju arbeta med min hobby! När jag var på semester deltog jag via Facetime för att inte missa en sprängning.