Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Så får du information om när E4 Förbifart Stockholm gör sprängningsarbeten

På kvällen den 20 januari rapporterades det i medier om smällar i norra Stockholm. Det var vårt arbete i Hjulsta nära Vålberga som orsakade dem då man, med start i vecka 3, började spränga ut de första 20 metrarna på det ena tunnelröret vid Vålberga.

Sprängningsarbetet vid tunnelröret beräknas vara klart under mars. Det är i början av sprängningsarbetet som det låter som mest, när vi kommer in en bit i tunneln märks inte ljudet och tryckluftsvågen av på samma sätt. Då är det mer markvibrationer som man kan känna.

Här kan du läsa mer om sprängningsarbetet i Hjulsta.

Sprängningsarbeten i Töjnan, Häggvik

Måndagen den 27 januari genomförs  det första sprängningsarbetet ovan jord längs med fotbollsplanen i Töjnan, Häggvik. Sprängningar sker även den 3, 5 och 6 februari.

Här kan du läsa mer om arbetet i Töjnan

Var hittar man information om våra arbeten?

Det finns flera sätt att få information om hur vi jobbar både i ditt närområde och i hela projektet.

Vad händer nära dig?

Här på projektets webbplats finns mer områdesspecifik information under fliken Aktuellt i ditt område i menyn. Där kan du följa arbetet i de olika områdena utmed hela stäckningen av E4 Förbifart Stockholm. Områdesnyheter publiceras där regelbundet.

Läs mer om vad som händer i våra olika områden här.

Är du orolig? Anmäl dig till vår sprängvarningstjänst

Om du är störd av våra sprängningar kan du anmäla dig till sprängvarningstjänsten. Du blir förvarnad cirka 30 minuter innan sprängning via sms, uppringning eller e-post. Även du som bor utanför de angivna 300 metrarna kan anmäla dig om du blir störd.

Läs mer om hur du anmäler dig här

Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev

Vi har ett digitalt nyhetsbrev där man 6-7 gånger om året får sammanfattande nyheter om vad som är på gång i projektet. 

Änmäl dig till E4 Förbifart Stockholms nyhetsbrev här