Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi i Förbifarten - Beatriz är ny delprojektledare för Trafikplats Akalla

Vill du jobba i en framtidsbransch? Med ett av Sveriges genom tiderna största infrastrukturprojekt? Möt Beatriz, en av medarbetarna i E4 Förbifart Stockholm som berättar vad hon jobbar med och varför just du borde söka dig till oss på Trafikverket

Beatriz Martinez Megia är ny delprojektledare för Trafikplats Akalla, som är en del av E4 Förbifart Stockholm. Hon har arbetat i E4 Förbifart Stockholm i över fem år i tre andra roller. Som delprojektledare för Trafikplats Akalla ansvarar hon för byggproduktionen och kontakten med vår entreprenör Zublin. Förutom det hanterar Beatriz även projekteringsfrågor.

Hallå där Beatriz...!

Hur har din utvecklingsresa sett ut?

– Jag har gått hela vägen inom E4 Förbifart Stockholm och det känns jätteroligt. Det är samma människor och samma projekt men ändå helt olika arbeten. I projekteringsfasen jobbade jag med projektering till AF-delarna, underlaget som innehåller administrativa föreskrifter. Sedan arbetade jag som projektingenjör med fokus på kvalitet och ekonomi för tunnlarna mellan Hässelby och Vinsta, och Akallatunneln. Jag gillar ekonomi och planering, det insåg jag som ”ping” ekonomi, det hade jag inte arbetat med tidigare på det sättet.

Efter projektingenjörsrollen i Tunnel Norr blev Beatriz byggledare betong i Akalla Häggvik.

– Tidigare i mitt yrkesliv har jag framförallt jobbat med betong, så jag ville jobba mer med betong i E4 Förbifart Stockholm också. Det blev en tjänst ledig som byggledare betong i Trafikplats Akalla – Häggvik som jag fick, och jag har jobbat i ca 1,5 år med det. Och nu fick jag förtroendet att ta nästa steg i karriären. Det känns verkligen roligt, säger Beatriz.

Hur gick det till när du fick jobb på Trafikverket?

– Jag kommer från Spanien. Både jag och min man jobbade inom infrastruktur med byggprojekt. Vi blev erbjudna jobb för Mälarbanan båda två, så vi tänkte att vi kan ju prova! Så vi flyttade till Sverige för ca 6,5 år sedan. Det var 30 grader varmt när vi lämnade Barcelona i oktober, och 4 grader varmt när vi landade på Arlanda! Det var lite av en chock. Men vi bestämde oss ganska snabbt för att stanna här.

– Jag trivs här, och jag har utvecklats jättemycket både på ett professionellt och ett personligt plan under de här åren, säger Beatriz. Jag satsade på att lära mig svenska och efter ett år började jag jobba med E4 Förbifart Stockholm som konsult.

– Jag trivs jättebra i Trafikverket. Nu går jag från att vara konsult till en anställning på Trafikverket. Det är ett nytt steg och det känns stabilt. Jag har fått ett stort förtroende, och chanser att utvecklas. Det här är en jätterolig utmaning för mig, säger Beatriz.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Jag gillar att vara ute på arbetsplatsen och att träffa folk. Och jag gillar nya utmaningar. Jag har gått hela vägen inom E4 Förbifart Stockholm, jag känner kulturen, organisationen och systemen, men det här är ett helt nytt jobb. Det känns väldigt roligt, och spännande att få de möjligheterna, säger Beatriz Martinez Megia.