Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Tillsammans för tryggare byggen

Den 15 september kl 13 krokar Trafikverket arm tillsammans med våra entreprenörer i Håll Nollans säkerhetspush.

Håll nollans säkerhetspush är en manifestation för att åskådliggöra att samarbete har en avgörande betydelse för att skapa en olycksfri byggbransch.

Under tisdagen den 15 september blir det ett produktionsstopp på bygget och tillsammans stannar vi upp och uppmärksammar hur vi genom samverkan bidrar till en säkrare arbetsplats.

Trafikverket är en av tretton initiativtagarna till Håll Nollan som startade 2017. Håll Nollan är en förening med över 80 medlemmar som alla samverkar för noll olyckor i branschen. Håll Nollans säkerhetspush genomförs detta år för första gången i Håll Nollans regi.

Hur vi i Trafikverket genomför Håll nollans säkerhetspush

Tidigare har Trafikverket genomfört sin egen ”stand down”, en liknande manifestation där medarbetarna i projektet samlades på de olika arbetsplatserna. Arbetet stannade upp under cirka 15 minuter för att uppmärksamma vikten av en säker arbetsmiljö. Vår egna manifestation har nu utgått och vi deltar istället i Håll nollans säkerhetspush.

I år har Trafikverket tagit ett beslut om att vi inte ska genomföra säkerhetspushen i form av stora samlingar ute på entreprenaderna på grund av Corona.

I projekt E4 Förbifart Stockholm håller vi istället ihop säkerhetspushen projektövergripande via ett Skypemöte, där projektchef Johan Brantmark tillsammans med två av våra entreprenörer kommer hålla kortare tal om arbetsmiljö.

- Håll nollans säkerhetspush är branschens gemensamma manifestation för att uppmärksamma en av de absolut viktigaste frågorna, säkerhet och god arbetsmiljö för alla som jobbar i byggbranschen. Alla ska komma hem säkert från jobbet, säger Johan Brantmark.

Läs mer om Håll nollans arbete här. Öppnas i nytt fönster.