Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Så här långt har vi kommit på våra sex trafikplatser

Är du nyfiken på hur det går för oss med byggandet av de sex trafikplatserna som vi bygger i anslutning till tunnlarna i E4 Förbifart Stockholm? Nu kan du följa framdriften på trafikplatserna på samma sätt som arbetet med tunnlarna på vår framdriftsida.

Sex stora trafikplatser

Många är nyfikna på hur det går för E4 Förbifart Stockholm. Nu lägger vi till information om hur arbetet går med de sex trafikplatserna som vi bygger för att kunna ansluta tunnlarna och den nya sträckningen för E4an till det befintliga vägnätet.

Vi bygger totalt sex nya trafikplatser: Trafikplats Kungens kurva, Trafikplats Lovö med en utbyggnad av Ekerövägen, Trafikplats Vinsta, Trafikplats Hjulsta, Trafikplats Akalla och längst i norr Trafikplats Häggvik.

Milstolpar

Under rubriken ”Våra 6 trafikplatser – framdrift och milstolpar” på framdriftsidan finns nu en karta med information om hur långt vi kommit på varje trafikplats och även de stora byggmoment och milstolpar som ingår i arbetet med trafikplatserna. Några milstolpar är vi klara med, och andra har vi kvar.

Eftersom vi började bygga de olika trafikplatserna vid olika tidpunkter har arbetet kommit olika långt på olika platser.

Framdriften för trafikplatserna kommer att uppdateras en gång per kvartal.

Öppnar för trafik 2030

När vi sprängt och byggt tunnlarna och trafikplatserna klart börjar nästa fas i projekt E4 Förbifart Stockholm. Då installeras en mängd säkerhetslösningar och tekniska system som skapar en trygg resa för trafikanten.

Installationerna måste vara på plats innan vägen kan öppna för trafik och det är omfattande arbeten som kommer att ta flera år. Anläggningen beräknas kunna öppnas för trafik 2030.

Läs mer om arbetet med de säkerhetslösningar och tekniska system vi installerar här