Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

E4 Förbifart Stockholms projektchef Johan Brantmark gratulerar Skanskas KMA-ansvariga Celia Garcia.

E4 Förbifart Stockholms projektchef Johan Brantmark gratulerar Skanskas KMA-ansvariga Celia Garcia.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Skanska vinnare av E4 Förbifart Stockholms arbetsmiljöpris 2020

Varje år delar Trafikverket ut ett arbetsmiljöpris till en entreprenör som gjort en bra insats för arbetsmiljön. Årets vinnare Skanska, arbetar i Kungens kurva och deras vinnande bidrag handlar om deras räddnings- och säkerhetsplan.

– ​Vissa dagar och händelser ger mig mer energi än andra. Det här är verkligen en dag som ger mycket energi! Meningen med priset är att uppmärksamma arbetsmiljöarbetet men också ge möjlighet att lära av varandra och dela goda exempel, säger Johan Brantmark, projektchef.

Räddnings- och säkerhetsplanen beskriver hur Skanska är organiserade och hur de agerar i händelse av nödläge och underlättar för alla som blir involverade i en kris att snabbt komma igång vid en stressig situation.

Det som ingår i projektets räddnings- och säkerhetsplan:

  • Nödlägesrutiner
  • Arbetsplatsens ordinarie krisgrupp och krisrum
  • Roller vid nödläge och dess beskrivningar
  • Instruktion för att dra ut återsamlingslista
  • Potentiella intressenter
  • Länkar till hjälpmaterial: checklistor, larmkedja, insatsplan, loggbok, tolkförmedling…

 

Projektet har ett krisrum där all information om nödlägesberedskap finns tillgänglig hela tiden. Det finns skyltar i form av whiteboardtavlor som bland annat visar nödlägesrutinen, de olika rollerna och vilka uppgifter alla har. Arbetssätten och organisationen för nödläge och första hjälpen ingår i medarbetarnas samt besökares introduktion.

– Att ha ett krisrum och visualisera organisation och roller är ett bra komplement som hjälper oss att agera snabbare vid nödläge. Jag är jätteglad och stolt att vårt arbetsmiljöarbete uppmärksammas. Det här arbetssättet och våra rutiner är väldigt visuella och konkreta och jag hoppas och tror att de kan inspirera många, säger Celia Garcia, KMA-ansvarig på Skanska.

– Temat i årets tävling var Samverkan och Engagemang och syftet med temat är att lyfta upp personer, arbetssätt och aktiviteter som tydligt och varaktigt bidragit till en väl fungerande samverkan och ökat engagemanget inom projektet, säger Evangelia Mitilinou, funktionsledare Byggarbetsmiljö på projekt.

Kungenskurva_Skanska_vinnare_arbmiljopris_750x230.gif

Bild över byggarbetsplatsen i Kungens kurva där Skanska är entreprenör.