Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Skanska tar emot E4 Förbifart Stockholms arbetsmiljöpris för 2020

I december 2020 vann Skanska, som är vår entreprenör i Kungens Kurva, E4 Förbifart Stockholms arbetsmiljöpris. Idag fick de ta emot prischecken och firade priset med semlor.

Skanskas bidrag handlar om deras räddnings- och säkerhetsplan, som beskriver hur de är organiserade och hur de agerar i händelse av nödläge och röstades fram som vinnande bidrag av projektets entreprenörer och Trafikverket. De vann med motiveringen: För ett visuellt tydligt och lättillgängligt arbetssätt för att förebygga risker och skapa en säker arbetsplats.

 - En nödlägesberedskap ska alla ha. Vårt bidrag är enkelt att ta till sig och ger förhoppningsvis effektivare krishantering, säger Célia Garcia, KMA-samordnare på Skanska.

 - Vi är glada och stolta över att ha vunnit priset, det är en bekräftelse att vi jobbar på rätt sätt, menar Hans Bäckström, produktionschef på Skanska.

Skanska övar regelbundet och har uppföljningsmöten med den regionala incidentgruppen, och räddningstjänsten vid behov. Arbetssätten och organisationen för nödläge och första hjälpen ingår i medarbetarnas samt besökares introduktion.

 - Skanska har planerat för ökad tydlighet i sin nödlägesberedskap genom bland annat bra kommunikation. Det gör nödlägesberedskapen mer effektivt när det väl behövs, menar Evangelia Mitilinou, funktionsansvarig byggarbetsmiljö E4 Förbifart Stockholm.

Skanskas arbetsområde mellan Skärholmen och Kungens kurva. 

Samverkan och engagemang  - årets tema

Temat för arbetsmiljöpriset 2020 var samverkan och engagemang och syftet var att lyfta upp personer, arbetssätt och aktiviteter som tydligt och varaktigt bidragit till en väl fungerande samverkan och ökat engagemanget inom projektet.

 - Syftet med arbetsmiljöpriset är att uppmärksamma goda beteenden och insatser, ge alla entreprenörer möjlighet att utbyta erfarenheter och lära av varandra, för att främja det viktigaste vi har – vår gemensamma arbetsmiljö. Genom en god arbetsmiljö kommer också så mycket mer – bra planering, hög kvalitet och stolthet över vad vi kan åstadkomma tillsammans. Så för mig känns det både viktigt och roligt att kunna dela ut detta pris, säger Johan Brantmark, projektchef E4 Förbifart Stockholm.

 - Trafikverket står bakom priset, men det är E4 Förbifart Stockholms entreprenörer tillsammans med Trafikverket som utsett Skanska till vinnare. Kort kan sägas att Skanska i år prisas för en väl genomtänkt och genomarbetad nödlägesberedskap som finns på arbetsplatsen. Att vara väl rustad för det oväntade handlar mycket om att tänka efter – före. Även detta är en viktig del av det systematiska arbetet som ger oss säkerhet och trygghet i vardagen, avslutar Johan Brantmark, projektchef E4 Förbifart Stockholm.