Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Syftesfilm vann Guld i Svenska Designpriset

2018 tog vi fram en animerad film tillsammans med vår tidigare kommunikationsbyrå Care of Haus som beskriver syftet med att bygga E4 Förbifart Stockholm. Nu har filmen vunnit Guld i kategorin Rörlig bild/film – Information, på Svenska Designpriset.

E4 Förbifart Stockholm är 21 km lång och av vägens 21 km går drygt 18 km i tunnel för att skona viktiga miljö- och kulturvärden. Vägen vi bygger ger möjligheter för fortsatt utveckling i en starkt växande region och den är en viktig pusselbit för att skapa en tillgänglig Stockholmsregion.

Syftet med filmen var just att kunna förklara nyttan med E4 Förbifart Stockholm och på ett enkelt sätt visa att den nya sträckningen av E4: an kommer att binda ihop norra och södra Stockholm och leda till att människor och varor kan ta nya och smidigare resvägar.

Motiveringen till vinsten

Motiveringen till vinsten som byrån fått visar på att vi har lyckats med att förklara varför vi bygger vägen som vi gör:
”För att en lekfull design får oss att äntligen förstå dessa komplexa samband. Den imponerande 3D estetiken går inte någon förbi.”

 


Svenska Designpriset
är Sveriges tävling i design och kommunikation som är öppen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning, kommunikation och liknande kreativa områden. Prisutdelningen ägde rum digitalt 21 januari och juryn består dels av en röstning öppen för allmänheten, dels en jury.

Tävlingen är uppdelad i Redaktionell, Information, Identitet, Reklam, Digital, Bild och Event med underkategorier. Sammanlagt är det trettiofem olika tävlingskategorier samt Juryns pris, Årets Våghals och Årets Designer.