Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Digital 3D-modell av väg

Digitala modeller i Förbifart Stockholms förfrågningsunderlag

Förbifart Stockholm arbetar med BIM, byggnadsinformationsmodellering. BIM innebär bland annat att 3D-CAD används för att skapa digitala modeller som innehåller detaljerad information om det som ska byggas.

BIM hjälper till att modernisera projekterings- och byggprocessen vilket medför nya arbetssätt. I framtida förfrågningsunderlag kommer Förbifart Stockholm i stor utsträckning att använda modeller istället för ritningar.

För att ge en bild av vad förfrågningsunderlagen kan komma att innehålla har vi skapat en webbsida med exempel på modeller (se länk nedan). Där visas även hur modeller och andra handlingar rangordnas i förfrågningsunderlagen.

Sidan är tänkt att ge potentiella anbudslämnare en inblick i hur vi tänkt hantera modeller och ritningar i kommande förfrågningsunderlag. Eftersom vi gärna vill få respons på vårt arbete hoppas vi också få in åsikter om våra modeller och vårt upplägg.

Till sidan med exempel på modeller i ett förfrågningsunderlag.