Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Akalla

E4 Förbifart Stockholm går i tunnel under Järvafältet och nedsänkt i tråg förbi Akalla. Trafikplats Akalla kommer att ansluta till Hanstavägen. Filmen ovan visar byggandet av betongtunneln som ska anslutas till Akalla bergtunnel.

Pågående arbeten

Trafikplats Akalla

Byggandet av betongtunneln som ansluter till Akalla bergtunnel fortsätter. Bottenplattorna som körbanan går på fram till bergtunneln är färdiggjutna. Nu fortsätter vi att gjuta betongtunneln liksom att bygga på- och avfartsramper. Arbetet beräknas pågå till maj 2020 då betongtunneln färdigställs. Till det kommer arbeten med vatten och avlopp samt markarbeten.

Akalla bergtunnel

Arbetet med att spränga fram Akalla bergtunnel fortsätter. Nu har tunnelsprängarna kommit fram till de som bygger trafikplatsen och entrén till Akalla bergtunnel. Genomslag i det södra tunnelröret har genomförts och i det norra kommer genomslaget att ske under vecka 11.

Arbetstider

Sprängningar sker måndag till lördag mellan kl. 07:00 och 22:00.

Arbetet med att spränga Akalla bergtunnel beräknas bli klart under 2021.