Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vy över biltrafik på E4
Denna nyhet är äldre än 6 månader

NCC återupptar byggandet av trafikplats Häggvik

Trafikverket och entreprenören NCC har enats om en fortsatt väg fram. Under sensommaren återupptas arbetet med att bygga trafikplats Häggvik där nya och gamla E4:an ska fogas samman.

NCC valde i början av året att pausa arbetet i Häggvik med anledning av att de ansåg att det fanns otydligheter i kontraktet.

- Vi har nu rett ut de oklarheter som funnits i befintligt kontrakt och enats om en väg framåt, säger Johan Brantmark, projektchef för Förbifart Stockholm. Vi kan i dag glädjas åt att NCC lämnat besked om att de nu planerar för att börja bygga igen, vilket tidigast kommer att märkas under sensommaren. Som det ser ut i dag påverkar pausen inte öppnandet av E4 Förbifart Stockholm som är planerad till 2026.

Mer information om hur entreprenören väljer att starta upp arbetet och hur det kommer att påverka närboende och trafikanter publiceras senare här på vår webbsida.

Bra att veta:
• NCCs arbeten i Häggvik är en av 15 större entreprenader i Förbifart Stockholm. Arbetet på övriga påbörjade entreprenader löper på som vanligt.
• Vi kan i dag inte bedöma eventuella kostnader för pausen.