Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Knistaporten öppnar åter för gång- och cykeltrafik

Under vecka 7 öppnar Knistaporten för gång- och cykeltrafikanter igen. Passagen har varit avstängd sedan den 9 november förra året för all trafik under E4:an på grund av arbetena med E4 Förbifart Stockholm.

Det är dock fortfarande en hel del arbeten kvar för att bilar ska kunna köra mellan Bagarbyvägen vid Häggvik C och Norra Kolonnvägen som angränsar till Östra Järvafältet.

Gång- och cykeltrafiken kommer att ledas i en separat containertunnel medan man fortsätter bygget med VA- och betongarbeten under motorvägen. Trafikverket beräknar att man kommer att kunna öppna tunneln för biltrafik till sommaren igen.

- Vi är fortfarande inte klara med alla arbetsmoment i passagen. Det gör att vi inte kan släppa på biltrafiken än, säger Lars Bennhult, projektledare för Häggviks trafikplats på Trafikverket. Men det kommer bli mycket enklare för gång- och cykeltrafikanter som vill ta sig in på Järvafältet och som nu har behövt ta en stor omväg, säger Lars Bennhult.

Under de närmsta veckorna kommer de dagliga avstängningarna av E4:an att fortsätta men man beräknar att vara klara med sprängningsarbetena under vecka 9.

- Vi fortsätter att spränga på vardagar kl. 10.00 och 14.00. Då måste vi stänga av motorvägen en kortare stund för att sedan släppa på trafiken igen, fortsätter Lars Bennhult.

På kommunens webbsida kan du läsa mer om omledningen av biltrafik och hur du når Bögs gård och Väsby gård under perioden Knistaporten är avstängd.

Kommunens webbsida med omledningar av trafiken