Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Cykelmarkering på cykelväg.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Avstängd del av gång- och cykelväg som går på bro över Akallalänken

En kortare sträcka av den gång- och cykelväg som går på bro över Akallalänken mellan Barkarby och Järvafältet är avstängd sedan slutet av oktober. Detta på grund av att vi börjat arbeta med att bygga E4 Förbifart Stockholm i detta område.

Karta som visar avstängning av gång- och cykelväg

Större bild i pdf-format.

Bron ska rivas och gång- och cykelvägen kommer slutligen att passera Förbifarten under en ny vägbro.

Gång- och cykelvägen stängs av mellan Sjöhällsstigen (Järvafältet) och Gamla Enköpingsvägen (Eriksberg). Ni som går och cyklar kommer under byggtiden att ledas om till befintlig gång- och cykelväg utefter Norrviksvägen, under Akallalänken och vidare till Järvafältet.

Vägvisningen gäller mellan Barkarby och Järvafältet och har utformats i samråd med Stockholm stad. Givetvis finns det andra alternativ beroende på vart du startar din resa och vart du ska. Men norr om E18 är omledningen via Norrviksvägen enda alternativet. En fullständig skyltning av alla tänkbara alternativ är tyvärr inte rimlig.

Stockhoms stad arbetar med att uppföra ett nytt utomhus bad vid Eggeby Gård på Järvafältet. Det påverkar framkomligheten på vissa av gång- och cykelvägarna i närheten.

I möjligaste mån försöker vi hålla gång- och cykelvägen parallellt med järnvägen mellan Barkarby och Lunda öppen.

Den nya gång- och cykelvägen beräknas kunna öppna igen när byggarbetet med E4 Förbifart Stockholm i detta område är klart ca 2021-2022.

Ny gång- och cykelväg

Illustrationerna nedan visar den framtida utformningen av gång- och cykelvägen i förhållande till E4 Förbifart Stockholm. För att se en störr bild, tryck på bilden.