Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vit symbol av en cykel målad asfalten.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Gång- och cykelväg mellan Spånga och Barkarby öppnar tillfälligt

Från och med v.38 (17-23 september) öppnar vi tillfälligt gång- och cykelvägen mellan Barkarby och Lunda industriområde för att åstadkomma en bättre förbindelse till Spånga. Gång- och cykelvägen kommer vara öppen hösten och vintern samt delar av våren.

Vi har nu i projekt E4 Förbifart Stockholm en paus i arbetet med att bygga broar där vi korsar järnvägen vid Bergslagsvägen/Hjulsta. Samtidigt färdigställs inom projekt Mälarbanan gång- och cykelvägen längs med Lunda industriområde.

Det innebär att vi från och med vecka 38 (17-23 september) tillfälligt kan öppna gång- och cykelvägen mellan Barkarby och Lunda industriområde under hösten och vintern 2018 och delar  av våren 2019.

 

Till våren 2019 startar våra förberedande arbeten för att under sommaren kunna bygga ytterligare broar i samband med att järnvägen är avstängd. Då är det inte längre möjligt att passera vårt bygge och vi behöver stänga av gång- och cykelvägen igen. Vi hänvisar då gång- och cykeltrafik till Skälbyvägen-Ekvägen-Avestagatan.

Hela sträckan för gång- och cykelvägen kommer att vara färdigställd år 2021/2022.