Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vit symbol av en cykel målad i asfalten
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Gång- och cykelvägen mellan Spånga och Barkarby fortsatt stängd till hösten 2018

Gång- och cykelvägen utmed järnvägen kommer tyvärr inte kunna öppna i maj som planerat, utan öppnar tidigast hösten 2018. Förbifart Stockholm och Mälarbanans detaljerade planering visar att vi behöver utföra mer arbeten än som tidigare varit känt.

Vi ska bygga första etapperna av Förbifartens broar över järnvägen i sommar. Det behöver vi göra när tågtrafiken är avstängd. Av tidsskäl tvingas vi bygga broarna med tillfälliga stöd. Det gör vi för att vara säkra på att tågen kan börja köra igen efter avstängningen i sommar, även om hela bron inte hunnit blivit färdig.

De tillfälliga stöden för bron måste placeras i gång- och cykelvägen vilken går intill järnvägen. Det finns alltså inte tillräckligt med utrymme för att få plats med både vägen och stöden. Vi arbetar så snabbt vi kan och prioriterar att färdigställa gång- och cykelvägen efter sommarens tågavstängning. Går allt enligt plan kan vi ta bort temporära stöden direkt efteråt och sedan börja återfylla för att skapa en temporär gång- och cykelväg förbi vår entreprenad. Vi kommer behöva stänga av gång- och cykelvägen nästa sommar då vi ska bygga resterande två broar. 

-  För att ytterligare säkerställa framkomligheten för järnvägstrafiken har omfattningen av våra broarbeten utvidgats, säger Magnus Enblom, delprojektledare. Dessa arbeten påverkar gång- och cykelvägen som passerar arbetsplatsen. Vi förstår att detta kan vara frustrerande för cyklisterna som vanligtvis cyklar denna sträcka men vi hoppas att de kan ha överseende med våra arbeten ett tag till. Det är även ett riskfyllt område med mycket arbetsfordon och material i rörelse. Om vi öppnar gång- och cykelvägen för tidigt riskerar de som går eller cyklar på vägen att komma till skada.