Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

En grupp människor iklädda gula säkerhetsvästar och bygghjälmar promenerar i tunnel. Bergväggarna är upplyst i blått. Högst upp i högra hörnet på texten är en röd flärp med texten Kom på tunnelpromenad!
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Kom på tunnelpromenad 24 november i Vinsta!

Nu börjar det närma sig. För andra gången öppnar vi upp tunnlarna för allmänheten i bygget av E4 Förbifart Stockholm, denna gång i Vinsta. Arbetsplatsen ligger bredvid Johannelunds tunnelbanestation i korsningen Bergslagsvägen och Siktgatan.

Här får du veta mer om vad vi gör, hur vi bygger tunnlar, vad som händer i projektet, vilka utmaningar vi har, vad vi gör för miljön och mycket mer. På visningen får du promenera ner de i tunnlar som vi just nu spränger ut och som senare kommer att användas för norrgående trafik när vi öppnar om åtta år, 2026.

Under tunnelpromenaden som är cirka 1 kilometer lång finns Trafikverket på plats för att berätta om projektet och svara på frågor.

Borrmaskiner och troll

Ta även chansen att få se vår entreprenör Implenias jättelika borrmaskiner och prata med de som arbetar med bergborrning. Även vår nya entreprenör Skanska som kommer att påbörja arbetet vid trafikplats Vinsta i höst kommer finnas på plats. Och om du har tur kanske du får se en glimt av Bergatrollet som gömmer sig därnere. Kom och hjälp trollet hitta sitt försvunna guld!

 

När: Lördag 24 november, klockan 10.30 - 14.30
Var: Vinsta, arbetsplatsen ligger bredvid Johannelunds tunnelbanestation i korsningen Bergslagsvägen och Siktgatan.

Arbetsplatsen ligger i korsningen Bergslagsvägen och Siktgatan.

Vi rekommenderar alla besökare att åka buss eller tunnelbana till Johannelund och sedan följa Trafikverkets skyltning.