Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Formen som flyttas över Hjulstas cirkulationsplats
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nytt informationsblad i din brevlåda

Under vecka 51 skickar vi ut ett informationsblad till hushåll och verksamheter i västerort. Vi berättar om Trafikverkets arbeten med E4 Förbifart Stockholm under vintern/våren i Vinsta, Hjulsta, Akalla och om arbeten på Lovön som kan höras i Hässelby.

Arbeten på norra Lovön kan störa boende och verksamheter i Hässelby. Det är framförallt hanteringen av det utsprängda berget som hörs, själva sprängningarna sker så långt ned under ytan att vibrationerna från dem märks allt mindre.

Vi har börjat med mindre arbeten i Vinsta för de nya cirkulationsplatserna som ska byggas där. I början på 2019 kommer flera arbeten dra igång vi kommer bland annat att flytta på fjärrvärmeledningarna från västra till östra sidan av Bergslagsvägen.

Vi fortsätter spränga i tunnlarna båda norrut och söderut. Norrut är vi snart framme vid Sörgårdsvägen och söderut är vi snart framme vid Grimsta IP. Vi jobbar vi för att tunnlarna från Skatte­gårdsvägen ska möta tunnlarna från Lövstavägen. Det är cirka 500 meter från att de första tunnelrören möts. Sprängningar utförs vardagar klockan 07.00–22.00.

I höjd med Vålberga slutför vi nu spräng­- och schakt­arbeten för den blivande betongtunneln. Betongarbetena har nyligen påbörjats. Under vintern fortsätter vi att gjuta broarna norrut förbi E18. Formen kommer i etapper med 3–4 veckors intervall skjutas framåt över Hjulsta trafikplats och E18.

Den gång­ och cykelväg som går intill Akallalänken är nästan färdig. Den beräknas öppna i början på 2019.

Läs infobladet (pdf, 4,9 kB).