Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Byggarbetsplats i schaktgrop med liftkranar
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Det är vi som spränger i Hjulsta!

Vi spränger bort berg för den nya delen av E4:an som vi håller på att bygga. Det smäller högt och vibrationer kan kännas långt, men det är inte farligt.

Vägen ska gå på en bro över E18 och Hjulstarondellen. Det är den bron som vi håller på och bygger just nu och som syns i rondellen. Samtidigt spränger vi de tunnlar som trafiken ska köra i fram till bron. Eftersom att vi spränger ovan jord hörs och känns smällarna längre än om vi sprängt under jord.

Våra arbetstider

Vi har inga bestämda tider när vi spränger utan spränger mellan kl. 07-22 vardagar. Vi kommer att spränga söder och norr om Hjulsta ungefär till och med augusti i år.

Kontakta oss

Du kan kontakta oss på 010-123 04 00 om du vill veta mer eller upplever att du blir störd av våra arbeten. Du kan också ringa Trafikverkets kontaktcenter på 0771-921 921, för öppettider, se under kontakta oss.

Anmäl dig till vår sprängvarningstjänst

Tycker du det är jobbigt när vi spränger? Du som bor eller arbetar i närheten av våra arbeten kan anmäla dig till vår sprängvarningstjänst. Då får du en förvarning cirka 30 minuter innan vi spränger genom sms, att vi ringer upp eller genom e-post. Ring vår kundtjänst 010-123 04 00 eller mejla kundarenden.forbifartstockholm@trafikverket.se