Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Flygfoto över Barkarby och Lunda
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi stänger av gång- och cykelvägen mellan Barkarby och Lunda

Från och med måndag 1 april (vecka 14) och cirka ett år framåt, kommer vi att behöva stänga av gång- och cykelvägen mellan Barkarby och Lunda utmed järnvägsspåret. Sträckan är rödmarkerad i bilden ovan.

Under april börjar vi våra förberedande arbeten för att under sommaren kunna bygga ytterligare broar i samband med att järnvägen är avstängd. Eftersom gång- och cykelvägen går rakt igenom vårt arbetsområde måste vi stänga av den av säkerhetskäl.

Gång- och cykeltrafik hänvisas till Skälbyvägen-Ekvägen-Avestagatan. En omledning på cirka 1 kilometer och cirka 5 minuter i extra tid.

Vad ska vi göra under avstängningen av gång- och cykelvägen?

  • 1 april och fram till påsk gör vi mark- och grundläggningsarbeten
  • under påsken då järnvägen är avstängd och arbetsområdet spänningsfritt, bygger och monterar vi så kallade stämptorn som hör till gjutformen
  • under vår och försommar bygger vi formen som bron ska gjutas i
  • vecka 28-30 (8-28 juli) jobbar vi dygnet runt med att bygga brospann tre och fyra över järnvägen
  • sensommar och tidig höst river vi formen
  • under höst och vinter bygger vi den nya gång- och cykelvägen, som blir bredare, cirka 5 meter (under bron 3 meter), och säkrare

Mer information om arbeten med angränsande gång- och cykelvägar i Kallhäll och Jakobsberg finns på www.trafikverket.se/malarbanan.