Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Det är vi som spränger i norra Hjulsta!

Under juli månad börjar vi spränga ut bergtunnlarna strax norr om Hästa Gård. När vi i våras började spränga ut tunnlarna vid Vålberga, var det många som blev oroliga och undrade vad det var som hördes och kändes, men det är våra sprängningar som märks .

Den nya sträckningen av E4:an, Förbifart Stockholm, ska gå på en bro över E18 och Hjulstarondellen. Innan och efter bron går den under jord i bergtunnlar. Det är dessa tunnlar som vi spränger ut strax norr om Hästagård och vid Vålberga. Eftersom att vi i början av tunnlarna fortfarande spränger ovan jord hörs och känns smällarna på ett längre avstånd än när vi kommit ner en bit under mark. Det hörs och känns men är inte farligt!

Våra arbetstider

Vi har inga bestämda tider när vi spränger utan spränger mellan kl. 07-22 vardagar. Vi kommer att spränga söder och norr om Hjulsta ungefär till och med september i år.

Kontakta oss

Du kan kontakta oss på 010-123 04 00 om du vill veta mer eller upplever att du blir störd av våra arbeten. Du kan också ringa Trafikverkets kontaktcenter, se under Kontakta oss ovan.

Anmäl dig till vår sprängvarningstjänst

Tycker du det är jobbigt när vi spränger? Du som bor eller arbetar i närheten av våra arbeten kan anmäla dig till vår sprängvarningstjänst. Då får du en förvarning cirka 30 minuter innan vi spränger genom sms, att vi ringer upp eller genom e-post. Ring vår kundtjänst 010-123 04 00 eller mejla kundarenden.forbifartstockholm@trafikverket.se