Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nya sprängningar vid trafikplats Hjulsta

Nu har vi börjat med den näst sista etappen av de sprängningsarbeten som behövs för att bygga E4 Förbifart Stockholm i Hjulsta. Sprängningsarbetet kommer att avslutas under sommaren 2020.

Vi ska spränga ut för vägen som ska gå genom kullen norr om E18, där våra nybyggda broar ansluter. Efter att vi de senaste veckorna grävt och kört bort jordmassor ska vi nu påbörja sprängningsarbeten av det berg som frilagts. Arbetet innebär borrning i berg, sprängning, lastning och krossning.

Arbetena bedrivs mellan klockan 07 – 19. Alla momenten beräknas att vara klara i början av juli.

Kommande arbete

Därefter återstår en mindre omgång sprängningar när vi ska färdigställa arbetena på ”Hjulsta klack” – kullen mellan E18 och järnvägen. Information om det arbetet återkommer vi med om längre fram.

Sprängtider

Vi spränger vardagar mellan kl. 07-19.

Här är området där vi spränger

karta hJulsta sprängning.jpg

Är du orolig? Anmäl dig till vår sprängvarningstjänst

Om du är störd av våra sprängningar kan du anmäla dig till sprängvarningstjänsten. Du blir förvarnad cirka 30 minuter innan sprängning via sms, uppringning eller e-post. Även du som bor utanför de angivna 300 metrarna kan anmäla dig om du blir störd.

Läs mer om hur du anmäler dig här

Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev

Vi har ett digitalt nyhetsbrev där man 6-7 gånger om året får sammanfattande nyheter om vad som är på gång i projektet. 

Änmäl dig till E4 Förbifart Stockholms nyhetsbrev här