Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Illustration över hur Vålbergabron kommer att se ut när arbetet är färdigt.

Illustration över hur Vålbergabron kommer att se ut när arbetet är färdigt

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Bron över E18 har fått ett namn - Vålbergabron

Bron som vi har byggt över E18 har fått ett namn, Vålbergabron. Namnet är till för att bland annat räddningstjänsten ska kunna orientera sig. Namnet kommer inte att användas för vägvisning.

Vi har givit namn på bron som vi har byggt över E18 vid Hjulsta och den heter nu Vålbergabron. Namnet är förankrat med räddningstjänsten, Stockholms stad och Lantmäteriet.

Bronamnet är inte till för vägvisning, utan för att man ska kunna orientera sig, bland annat för att räddningstjänst ska hitta rätt och för att man ska veta vad man pratar om i till exempel trafikupplysning.

Våra tunnlar har sedan tidigare fått namn

De långa tunnlarna för norrgående trafik heter Barkabytunneln mellan Kungens kurva och Hjulsta och i den korta mellan Hjulsta och Häggvik heter den Akallatunneln. Söderut från Häggvik till Hjulsta heter tunneln Hästatunneln och vidare i den långa tunneln söderut mellan Hjulsta och Kungens kurva heter den Skärholmstunneln.

Vill du veta mer om namnen på tunnlarna längs sträckan. Läs mer här.