Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Utrymningsvägarna blir tydligt skyltade i tunneln - nu har den första portalen monterats

Portalelementen i tunnlarna visar var du ska gå ifall du måste utrymma tunneln. Det ska vara lätt att hitta rätt, därför är utrymningsvägarna tydligt skyltade och markerade med grön färg. Nu har den första portalen monterats.

Det kommer att finnas utrymningsvägar var 100:e meter i huvudtunnlar och var 150:e meter i på- och avfartstunnlar.

portalelementet.jpg

E4 Förbifart Stockholm får två parallella tunnelrör där trafiken går i en riktning i varje rör. Det blir alltså ingen mötande trafik. Utformningen förebygger olyckor men inträffar det trots allt en olycka ska det gå snabbt och enkelt för alla att ta sig ut, även för personer med funktionshinder.

kalvastatunnel.jpg

VägAssistans, ambulans och brandförsvaret ska snabbt och enkelt kunna ta sig in. Tunnlarna förses med hjälptelefoner, övervaknings- och trafikstyrningssystem dygnet runt, nödbelysning, brandlarm och släckningssystem. Det kommer även att finnas täckning för mobiltelefon. Läs gärna mer om Säkerhet i vägtunnlar här!

tunneln.jpg

-          Nu har portalelementen till tunneldelen som går från Bergslagsvägen mot Häggvik levererats. Cirka 446 ska monteras på sträckan berättar  Christian Ljungdahl, byggledare på Trafikverket som ansvarar för monteringen av portalelementen i tunneln mellan Hjulsta och Lambardfjärden.