Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tillfällig bro över Akallalänken

Natten mellan torsdag 20/5 och fredag 21/5 stänger vi av Akallalänken för att bygga en tillfällig bro för masstransporter.

Arbetet startar torsdag kväll kl. 20.00 och planeras vara klart fredag morgon kl. 05.00.

Masstransporter på bro över vägen i fem månader

För att spara på in på transporter och miljö har vi lagrat jordmassor från byggskedet på andra sidan Akallalänken vid Hästa gård. Nu ska vi återanvända massorna som fyllnadsmassor runt betongtunnlarna som snart är klara.

För att störa trafiken så lite som möjligt på Akallalänken bygger vi en tillfällig bro för transporterna. Vi kommer att köra transporter på bron i cirka fem månader och kommer att montera ner bron i oktober.

Besiktigad och säker

Innan vi tar den i bruk kommer bron att besiktigas så att den är säker att använda. Den kommer att kläs in så att inga lösa stenar kan trilla ner på vägen.

Omledning av trafiken 

Vid etableringen och av etableringen av bron kommer Akallalänken stängas av i bägge riktningarna mellan Hjulstarondellen och korsningen Akallalänken/Norrviksvägen. Trafik till och från Hästa Gård kommer att gå via korsningen Akallalänken/Norrviksvägen samt trafik till Sjöhällsstigen via Hjulstarondellen. Övrig trafik i bägge riktningarna leds om via Norrviksvägen, Barkarby.