Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bilden visar sprängmassor efter en utförd sprängning

Nya sprängningar startar i Hjulsta under december

Vi berättade tidigare att vi skulle starta nya sprängningsarbeten i början av november. Men arbetet har skjutits fram till i början av december på grund av att vi hittat sprickbildning i berget som gör att vi behöver planera om.  

Sprängtider

Vi ska spränga bort berg för de blivande ramperna till Hjulstarondellen, norr och söder om E18. Vi kommer att spränga cirka två gånger om dagen under ungefär 2 månader, troligtvis en gång på förmiddagen och en på eftermiddagen. Vi återkommer med aktuella sprängtider innan arbetena startar.

Trafikavstängningar

I samband med sprängningarna kommer vi att behöva stänga av trafiken på avfartsrampen upp från E18 till rondellen och Bergslagsvägen en kortare stund, eventuellt också på E18 beroende på avståndet till sprängningarna. Vi återkommer med mer information innan arbetena startar.

Anmäl dig till vår sprängvarningstjänst!

Tycker du det är obehagligt när vi spränger? Det hörs och känns och det kan upplevas som skrämmande, men är inte farligt. Anmäl dig till sprängvarningstjänsten så blir du förvarnad cirka 30 minuter innan sprängning via sms, uppringning eller e-post. Läs mer om hur du anmäler dig här

Vill du veta mer om hur vi jobbar med att minska störningarna från våra sprängningar och andra arbeten? Läs mer här.