Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bilden visar en man som cyklar i motljus under träd med färgstarka höstlöv

Vi stänger av gång- och cykelvägen mellan Barkarby och Spånga under perioden 11 oktober-28 november

Nu är det dags att göra de arbeten vi valde att inte göra i somras för att kunna korta ner avstängningstiden. Under cirka 7 veckor kommer vi att arbeta längs med gång- och cykelvägen med en släntbeläggning.

Vi ska lägga en så kallad glacis, en slags stenbeläggning, på slänterna ner mot gång- och cykelbanan. Ett arbete som delvis görs för hand vilket gör att det tar lite tid, men blir fint! Vi ska också få plats med diverse maskiner och transporter av material och därför behöver vi för att trygga trafikanters och yrkesarbetares säkerhet stänga gång- och cykelvägen.

När vi är klara - bredare och bättre

När vi öppnar igen måndag 29 november har vi en sammanhängande gång- och cykelväg mellan Kallhäll och Spånga med högre standard. Det vill säga den är breddad där det har varit möjligt och har fått ny belysning för en säkrare och tryggare resa.

Det är gång- och cykelvägen parallellt med järnvägen mellan Barkarby och Spånga som vi stänger av.

Omledning: Under tiden hänvisar vi dig som går och cyklar som vanligt till Skälbyvägen-Ekvägen-Avestagatan.

Karta som visar omledningsvägen för de som går och cyklar.

Vi bygger nytt och rustar upp för gång- och cykeltrafiken

Om du är intresserad av att veta mer om vad vi bygger och rustar upp för gång- och cykeltrafiken inom ramen för projektet, läs mer här!

Cykla lugnt och tack för ert tålamod!