Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kungens kurva

Mellan Vårby backe i söder och Bredängs trafikplats i norr byggs nya trafikplatser som ska leda till E4 Förbifart Stockholms tunnlar. På- och avfarterna kommer att ligga i höjd med IKEA och strax söder om Bredängs trafikplats.

Bygget just nu

I nästa vecka öppnar en ny trafikplats - Lindvreten Norra. Just nu pågår bygget mellan Skärholmsvägen och Månskärsvägen. När bygget av E4 Förbifart Stockholm är klart kommer det att finnas tre trafikplatser i området kring Kungens Kurva. Två finns redan idag: Lindvreten Södra och Kungens kurva. I och med att trafikplatsen öppnar kommer nuvarande trafikplats Lindvreten Södra att stängas under en tid för att byggas om till en cirkulationsplats.

Just nu pågår bygget av en ny trafikplats, trafikplats Lindvreten Norra, mellan Skärholmsvägen och Månskärsvägen. Trafikplatsen planeras att öppnas för trafik sommaren 2019. När bygget av E4 Förbifart Stockholm är klart kommer det att finnas tre trafikplatser i området kring Kungens Kurva. Två finns redan idag: Lindvreten Södra och Kungens kurva, den nya, Lindvreten Norra, byggs just nu. I och med att trafikplatsen öppnar kommer nuvarande trafikplats Lindvreten Södra att stängas under en tid för att byggas om till en cirkulationsplats.Under byggtiden kommer trafikomläggningar vara nödvändiga, tre körfält kommer alltid vara öppna på E4/E20 i vardera riktning.