Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kungens kurva

Mellan Vårby backe i söder och Bredängs trafikplats i norr byggs nya trafikplatser som ska leda till E4 Förbifart Stockholms tunnlar. På- och avfarterna kommer att ligga i höjd med IKEA och strax söder om Bredängs trafikplats.

Bygget just nu

En helt ny trafikplats är på plats och delar av den är öppen för trafik. Den nya trafikplatsen som ligger mellan Skärholmsvägen och Månskärsvägen ansluter till Videgårdsvägen, som har förlängts och ansluter till Kungens kurvaleden.

I trafikplats Lindvreten Norra är på- och avfarter i norrgående riktning till och från E4/E20 öppna men påfarten till E4/E20 i södergående riktning kommer vara stängd tillsvidare.

I och med att trafikplats Lindvreten Norra öppnade kan vi börja planera för att byga om trafikplats Lindvreten Södra till en cirkulationsplats. Under byggtiden kommer överfarten mellan Kungens kurva och Skärholmen vara avstängd. I och med bygget kommer vi att behöva göra en del trafikomläggningar, tre körfält kommer alltid vara öppna på E4/E20 i vardera riktning.  Lindvreten sommar.jpgVy norrifrån över Trafikplats Lindvreten Norra. Gå gärna ut på gång- och cykelbron, Sadelmakarbron, som går mellan Heron City och Skärholmsvägen, där får du en bra överblick på det pågående bygget i Kungens kurva.