Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Illustration över nya vägtunnlar
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu gör vi plats för E4 Förbifart Stockholms tunnlar

Nu kan arbetet börja för att göra plats till de tunnlar som ska gå till Häggvik.

Under hösten har vi gjort trafikomläggningar i höjd med IKEA och Heron City för att kunna påbörja arbetet med ned- och uppfarterna till de nya tunnlarna där E4 Förbifart Stockholm ska gå.

Vi kommer att börja borra och spränga. Balkar, hammarband, spånt och kantbalkar ska på plats. Längre fram kommer vi gjuta betong för tunnel och tråg.

Trafiken går nu på sidorna om arbetsområdet, vilket gör det möjligt att jobba med tunnlarna i mitten där ned- och uppfarterna ska gå.

E4 Förbifart Stockholm byggs för att binda samman de norra och södra länsdelarna, avlasta Essingeleden, innerstaden och minska sårbarheten i Stockholms trafiksystem. För att skona viktiga natur och kulturvärden kommer vägen att gå långa sträckor i tunneln. Av vägens 21 kilometer ska drygt 18 kilometer gå i tunnel.

Förbifarten ska gå från Kungens Kurva i söder till Häggvik i norr. Restiden för hela sträckan beräknas till 15 minuter. Byggtiden är cirka tio år och är körklar 2026.