Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Under september har ett antal trafikolyckor ägt rum på den tillfälliga vägomläggningen av E4/E20 i Kungens Kurva.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Hal beläggning i Kungens kurva

Under september har ett antal trafikolyckor ägt rum på den tillfälliga vägomläggningen av E4/E20 i Kungens Kurva. De har främst inträffat vid de inledande/avgående S-kurvorna vid vått väglag.

För att uppmärksamma trafikanter om att det finns en ökad risk för halt väglag har varningsskyltar satts upp på platsen. 

Vid regn har även TMA-bilar* funnits på plats i vänsterkörfältet för att minska olycksrisken genom att få ner hastigheten på vägen.

Trafikverket har tillsammans med, vår entreprenör för beläggningen, Skanska utfört friktionstester och tittar nu på olika lösningar för att åtgärda problemen. Dessa åtgärder påbörjas denna vecka (v. 38).

För att uppmärksamma trafikanter om att det finns en ökad risk för hal vägbana har varningsskyltar satts upp på platsen.

* (TMA) är ett mobilt påkörningsskydd. I vanligaste fall avser TMA en TMA-bil, ibland kallad "skyddsbil" där påkörningsskyddet är monterat baktill på ett tyngre fordon och som därmed kan användas vid arbete på väg som ett "skydd”, även Truck Mounted Attenuator.